Recepty > kuře > krůtí stehno se žampiony
Potřebné suroviny:
krůtí stehno (250 g), 25 g slaniny, 1 cibule, sůl, pepř, 125 g žampionů, 10 g másla, 1 lžíce strouhanky, petrželka
Postup přípravy:
Krůtí stehno vykostíme, rozkrojíme a dobře naklepeme. Osolíme, opepříme a vložíme na nakrájenou a rozškvařenou slaninu opéci. Poté stehno vyjmeme, ke slanině přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji, pak teprve vložíme zpět opečené maso, podlijeme vodou a dusíme. Za 20 minut přidáme očištěné, tence nakrájené žampiony a dusíme společně. Zvlášť na másle osmažíme strouhanku, přidáme ji k masu a tak šťávu zahustíme. Doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou, okořeníme podle chuti a podáváme s dušenou rýží.
Další jídla:
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Kuře na paprice se smetanou rozkrájíme na čtyři kusy...
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony
Recept na přípravu jídla krůtí stehno se žampiony přináší na talíř svoji chuť.