Recepty > kuře > krůtí závitky po bělohorku
Potřebné suroviny:
4 krůtí stehenní řízky, 4 plátky slaniny, 2 nožičky párku, 1 pórek, 1 kyselou okurku, 1 papriku, sůl, pepř, 2 lžíce másla
Postup přípravy:
Krůtí stehenní řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme plátek slaniny, 1/2 nožičky párku, plátek pórku, 1/4 kyselé okurky, proužek papriky, zavineme a omotáme nití. Závitky dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Maso průběžně podléváme vodou, aby se vytvořil dostatek šťávy.
Další jídla:
Masová směs na tousty s nastrouhaným křenem.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Krůtí rolka se zeleninovou rýží
Recept na přípravu jídla krůtí závitky po bělohorku přináší na talíř svoji chuť.