Recepty

Recepty > polévky > kudlaná polévka ze sušených hub

Kudlaná polévka ze sušených hub

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 hrsti sušených hub, 2 vrchovaté lžíce sádla nebo másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 litr vývaru nebo vývaru z hovězího bujónu, 8 brambor, sůl, kmín, 1 litr Mikyšky, 1 litr plnotučného mléka nebo smetany, špetka harmonie chuti, sekaný kopr nebo pažitka

Recept na přípravu:

Sušené houby propláchneme ve studené vodě a necháme přes noc nabobtnat. Ze sádla nebo másla a hladké mouky připravíme jíšku, zalijeme ji studeným vývarem, rozšleháme metličkou a přivedeme k varu. Přidáme pokrájené a scezené houby, syrové brambory nakrájené na kostičky, sůl, kmín a vaříme do změknutí brambor. Do polévky za stálého míchání vlijeme Mikyšku smíchanou s mlékem nebo smetanou a necháme projít varem. Doladíme špetkou ochucovadla a sekaným zeleným koprem nebo pažitkou.

Další recepty:
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Valašská kyselica s brambory.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Jihočeská zelnice kterou podáváme s rozšťouchanými brambory.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Bílá bramboračka se žloutkem v mléce.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Koprová kulajda

Recepty
Motto

Kudlaná polévka ze sušených hub má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.