Recepty

Recepty > polévky > kulajda bez hub

Kulajda bez hub recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

40 g másla, 40 g hladké mouky, 300 g brambor, sůl, kmín, 250 ml smetany, sterilovaný kopr, ocet, 4 vejce

Recept na přípravu:

Na rozehřáté máslo nasypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, zředíme ji postupně literem vody, rozšleháme a důkladně provaříme. Za přibližně 15 minut přidáme na kostičky nakrájené brambory, sůl, kmín a za občasného zamíchání dále vaříme. Když brambory změknou, přilijeme smetanu, přidáme jemně rozsekaný kopr, ocet a sůl. Na talíře vložíme okapaná zastřená vejce, přelijeme je polévkou a podáváme.

Další recepty:
Jednoduchá rajská polévka dochucená cukrem a citronovou šťávou.
Houbová kulajda do které zašleháme vejce.
Jednoduchá špenátová polévka kterou ochutíme rozetřeným česnekem.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Pórková polévka s taveným sýrem vařená na mírném ohni.
Francouzská bramboračka do které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Pravá jihočeská kulajda

Recepty
Motto

Ochutnejte recept kulajda bez hub.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.