Recepty > polévky > kulajda od babičky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g hub, 3 lžíce rostlinného oleje, celý kmín, několik kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 3 lžíce hladké mouky, 2 větší oloupané brambory, 200 ml sladké smetany, kopr, 3 vejce, ocet, sůl
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji podusíme nakrájené houby společně s kořením. Zasypeme moukou, krátce osmahneme a zalijeme litrem vody. Prošleháme metlou a za občasného promíchání vaříme půl hodiny na mírném plameni. Do polévky přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme, dokud nezměknou. Nakonec přilijeme smetanu, přidáme jemně nakrájený kopr a přivedeme k varu. Poté vlijeme rozšlehané vejce a krátce povaříme. Podle potřeby kulajdu ochutíme octem a solí.
Další recepty:
Zeleninová polévka se zelím a rozšlehanými vejci, která necháme v polévce srazit.
Zelňačka s klobásou a houbami se lžící zakysané smetany.
Polévka z mraženého hrášku podávaná s čerstvým pečivem.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Boršč s klobásou, do každé porce přidáme zakysanou smetanou.
Kmínová polévka s vajíčkem které do ní vmícháme.
Čínská pikantní polévka do které přidáváme solamyl pro zhousnutí.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Polévka cibulačka se sýrem
Ochutnejte recept kulajda od babičky.