Recepty > polévky > kulajda se sekaným koprem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
houby, 4 brambory, 4 vejce, 1 menší cibule, 2 lžíce sekaného kopru, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, bobkový list, kmín, sůl, 1/4 hrnku kysané smetany, 3 lžíce hladké mouky
Recept na přípravu:
Do osolené vody dáme vařit nakrájené houby, cibuli a kmín. Asi po 30 minutách přidáme brambory a další koření. Když brambory změknou, připravíme závar ze smetany. Zahuštěnou kulajdu okořeníme koprem. Poté rozdělíme na talíře poloviny vajec vařených natvrdo a polijeme je kulajdou.
Další recepty:
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Kulajda s koprem a houbami
Ochutnejte recept kulajda se sekaným koprem.