Recepty

Recepty > polévky > kulajda z hub

Kulajda z hub

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g hub, 4 brambory, 2 cibule, 50 g mouky, 150 ml mléka, 200 ml zakysané smetany, máslo, vývar, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kmín

Recept na přípravu:

V hrnci na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, tak ji zalijeme vývarem, přidáme nakrájené houby, sůl, pepř, kmín, bobkový list, nové koření, oloupané a nakrájené brambory a vaříme dokud brambory nejsou téměř měkké. Pak přidáme mouku rozkvedlanou ve mléku, povaříme deset minut a na konci do kulajdy přidáme zakysanou smetanu a necháme přebublat. Kulajdu již na talířích případně dochutíme troškou octa a posypeme nasekaným čerstvým koprem, také se kulajda často podává s uvařeným vajíčkem.

Další recepty:
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Hovězí vývar s houbami který ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Kulajda z kyselých hub ke které přidáme nakrájené uvařené vejce.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Hrachová polévka ze sušeného hrášku

Recepty
Motto

Kulajda z hub má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.