Recepty

Recepty > polévky > kulajda z kyselých hub

Kulajda z kyselých hub recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 sklenice naložených kyselých hub, 5 středně velkých brambor, 1-2 zakysané smetany, kmín, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, kopr, 4 vejce, jíška, sůl

Recept na přípravu:

Do hrnce vložíme slité kyselé houby, oloupané na kostičky nakrájené syrové brambory, koření, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Brambory uvaříme do měkka, přidáme zakysanou smetanu, krátce povaříme a zahustíme. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo a oloupeme. Do hotové kulajdy přidáme nadrobno nasekaný kopr a promícháme. Při podávání ke každé porci kulajdy přidáme nakrájené uvařené vejce.

Další recepty:
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Jihočeská zelnice okyselená octem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Pravá jihočeská kulajda s nadrobno nasekaným koprem.
Drůbeží paštika s brusinkami přelitá želatinou.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Španělská česneková polévka s kostičkami z nakrájené a osmažené veky.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Francouzská cibulová polévka kterou posypeme petrželovou natí.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Kedlubnové zelí s hovězím masem

Recepty
Motto

Kulajda z kyselých hub přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.