Recepty

Recepty > polévky > kulajda z nadrobno posekaného kopru

Kulajda z nadrobno posekaného kopru

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 brambory, 1 mrkev, 3 vejce uvařená natvrdo, větší hrst nadrobno posekaného kopru, půl cibule, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, špetka mletého pepře, sůl, 4 lžíce octa, 2 hrnky mléka, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany

Recept na přípravu:

Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kousky a zalijeme dvěma hrnky vody a jedním hrnkem mléka. Osolíme, přidáme nové koření, bobkové listy, cibuli a dáme vařit. Když jsou brambory poloměkké, přilijeme druhý hrnek mléka ve kterém jsme rozkvedlali mouku, smetanu, opepříme, okyselíme octem a za občasného zamíchání povaříme 5-10 minut. Asi dvě minuty před koncem vaření přidáme kopr. Odstavíme, v případě potřeby dochutíme solí a octem, a vmícháme na kousky pokrájená vejce.

Další recepty:
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Krupicová polévka s vajíčkem a sekanou petrželovou natí.
Svíčková z králíka halali zelenina.
Krémová česnečka z mléka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Čínská krabí polévka

Recepty
Motto

Kulajda z nadrobno posekaného kopru přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.