Recepty > polévky > kulajda z vařečky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vody, 300 g čerstvých hub, sůl, kmín, 2 brambory, 250 ml kyselé smetany, 1 vejce, lžička hladké mouky, kopr
Recept na přípravu:
Do osolené vody s kmínem dáme vařit očištěné a nakrájené houby. Po chvíli (asi 15 minut) přidáme na menší kostky nakrájené brambory, které uvaříme doměkka. Polévku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Nakonec vmícháme vejce, podle chuti přisolíme a okořeníme lžící usekaného kopru.
Další recepty:
Houbová kulajda z čerstvých hub.
italská zeleninová polévka minestrone se strouhaným parmezánem.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Omáčka z hermelínu se hodí k vařené zelenině.
Sýrová polévka s bramborem kterou posypeme nastrouhaným eidamem.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme klobásy.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Kapustová polévka s bramborem a prolisovaným česnekem.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Krémová česnečka s brambory.
Koprová kulajda
Kulajda z vařečky přináší na české talíře svoji chuť.