Recepty > omáčky > Kung Pao omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžíce rozetřeného česneku, 2 lžíce jemně nastrouhaného zázvoru, 2 lžíce sambal oelek, 240 ml tmavé sojové omácky, 3 lžíce cukru, 120 ml rýžového octa, 1 lžíce maizeny s 1 lžící vody, řepkový olej na pánev, mletý cerný pepr, může být sůl
Jak připravit tento recept:
Na pánvi rozehřejeme jen tolik oleje, aby pánev byla olejem jen slabě pokrytá. Na pánev přidáme česnek a zázvor a 1 minutu restujeme. Přidáme sambal oelek a mícháme až se vše dobře spojí. Nyní přidáme sojovou omácku, cukr a ocet. Přivedte k varu, přidáme maizenu rozmíchanou s vodou a šleháme, až omáčka zhoustne. Opepříme a pokud je potřeba, osolíme (omácka je sama o sobě slaná).
Podáváme teplé nebo zchladíme na pokojovou teplotu a naplníme do sterilizovaných sklenic, těsně uzavřeme a uchováme v chladničce.
Další recepty:
Ryby nakládané na kyselo ve kterých necháme změknout kosti.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Koprová kulajda s na kousky pokrájená vejce.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Kuřecí kung-pao s rýží kterou uvaříme podle návodu.
Koprová omáčka se smetanou.
Borůvkový žahour k přelití lívanců.
Smetanová koprová omáčka s nasekaným koprem.
Kuře kung-pao s arašídy.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Zelňačka bez masa ke které přidáme osmažené kostičky housky.
Koprová omáčka bez vývaru se sladkou smetanou.
Boršč bez masa s uzeným tofu.
Rychlá koprová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje Kung Pao omáčka a recept na přípravu.