Recepty > kuře > kuře a la kachna
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 500 g kysané zelí, mletá paprika, 5 stroužků česneku, sůl, černé pivo
Postup přípravy:
Kuře zevnitř vymažeme utřeným česnekem se solí, na povrchu pak kuře osolíme. Kysané zelí scedíme, smícháme se lžící sladké papriky a najemno pokrájenou cibulí, touto směsí nadijeme kuře, které zašije nebo uzavřeme špejlemi, aby zelí nevylézalo ven. Nadité kuře vložíme na hodinu péci do předem vyhřáté trouby, ve které jej upečeme. Během pečení kuře podléváme tmavým pivem. Když je kuře opečené dozlatova, vyjmeme kuře z pekáče a naporcujeme jej. Podáváme s knedlíkem.
Další jídla:
Pečené kuře na bílém víně podáváme s bramborem.
Hovězí roštěná na slanině.
Tagliatelle s mořskými plody, česnekem a chilli.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem jako vhodnou přílohou.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Bramborový salát s hráškem.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Kachna na medu na bílém víně.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Kuřecí stehna s provensálským kořením upečeme.
Hovězí řízky naruby obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku.
Kuře a la bažant
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře a la kachna.