Potřebné suroviny:
1 kuře, 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 2 dl birellu, 1/2 lžičky mleté papriky, 1 červená paprika (nebo kapie), sůl
Postup přípravy:
Kuře nejprve osolíme, poté potřeme utřeným česnekem a vložíme do pekáče. Kapii nakrájíme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami, přidáme ke kuřeti a při pečení v předem vyhřáté troubě touto směsí kuře průběžně poléváme.
Další jídla:
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Vepřové plátky na smetaně ke kterým přidáme sýr.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Marinované kuřecí řízky podáváme s hranolkami.
Boršč z červené řepy podáváme ozdobený smetanou.
Čínská pikantní polévka do které přidáme rozšlehané vajíčko.
Babiččina bramboračka do které přidáme rozmačkaný česnek.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Babiččino kuře pečeme do křupava.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Naložené kuřecí řízky podáváme s tatarkou a brambory.
Recept na červené kuře
Recept na přípravu jídla kuře červené přináší na talíř inspiraci.