Recepty > kuře > kuře dušené na brukvích a zelených natích v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, 60 g másla, petrželka, pažitka, libeček, vzrostlá nať z cibule, 3 dl vody, 8 brukví
Postup přípravy:
Kuře rozdělíme na čtyři porce, které osolíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme máslo a na drobno nakrájenou směs zelených natí. Libečku dáváme nejméně, aby příliš výrazně neovlivnil chuť pokrmu. Zalijeme teplou vodou, hrnec uzavřeme a 20 minut kuře upravujeme. Pak zdroj tepla vypneme, hrnec necháme vychladnout, otevřeme jej a kuře doplníme oloupanými a na tenké plátky nakrájenými brukvemi. Je-li třeba, nepatrně přilijeme vody. Hrnec znova uzavřeme a ještě asi 5-8 minut kuře s brukvemi tepelně upravujeme. Pak již zdroj tepla vypneme, poklici sejmeme a hotové měkké kuře podáváme s vařenými brambory.
Další jídla:
Recept na kari kuře s jablky podáváme s bramborovými hranolky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Slepice na paprice s těstovinami.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na brukvích a zelených natích v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.