Recepty > kuře > kuře dušené na celeru v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, citron, 1 středně velký celer, 2 hřebíčky, kousek natě z celeru, 50 g másla
Postup přípravy:
Kuře rozdělíme na čtyři porce, které nejprve pokapeme citronovou šťávou, pak teprve osolíme a vložíme do misky. Mezitím pečlivě očistíme celer a jemně ho nastrouháme. Do tlakového hrnce pak dáme na dno tuk, necháme rozehřát, přidáme porce kuřete, doplníme hřebíčky, malým kouskem natě z celeru a přidáme i kousek omyté citronové kůry. Vše zalijeme vodou, nejvýše půl litrem, tak, aby bylo maso i celer téměř potopeno, tlakový hrnec uzavřeme a kuře upravujeme asi 20 minut. Po této době necháme hrnec vychladnout, pak teprve sejmeme víko. Takto připravené kuře podáváme s těstovinami, noky, bramborovým knedlíkem nebo brambory.
Další jídla:
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kari kuře s jablky podáváme s bramborovými hranolky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na celeru v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.