Recepty

Recepty > kuře > kuře dušené na cibuli a česneku s hráškem v tlakovém hrnci

Kuře dušené na cibuli a česneku s hráškem v tlakovém hrnci

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, 6 stroužků česneku, hladká mouka na obalení, 80 g másla, 1 cibule, 2 dl vody, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku

Postup přípravy:

Kuře očistíme, rozdělíme na čtyři porce a dobře ze všech stran potřeme česnekem rozetřeným se solí. Poté obalujeme v hladké mouce. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Připravené porce kuřete vložíme na cibuli, jen krátce opečeme, jinak by se cibule připálila, podlijeme vodou, aby porce kuřete byly asi ze dvou třetin přikryty a hrnec uzavřeme. Upravujeme asi 20 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, maso doplníme odkapaným hráškem a necháme je dobře prohřát. Podáváme s brambory, případně s rýží.

Další jídla:
Kuře na estragonu nakonec krátce povaříme.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Kuře dušené na houbách na italský způsob

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře dušené na cibuli a česneku s hráškem v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.