Recepty > kuře > kuře dušené na cibuli a estragonu v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kuře, 40 g másla, 2 lžíce oleje, 4 větší cibule, 1 lžíce sušeného koření estragonu, sůl, citronová kůra, 1 lžička hladké mouky
Postup přípravy:
Očištěné kuře rozčtvrtíme na čtyři porce a osolíme je. Do hrnce dáme maso i olej, rozehřejeme a přidáme polovinu oloupané a na drobno nakrájené cibule. Necháme ji jen zpěnit. Pak na cibuli vložíme připravené porce kuřete a trochu je opečeme. Podlijeme, přidáme další dvě oloupané a na tenké plátky nakrájené cibule, zasypeme estragonem, přidáme i malý kousek omyté citronové kůry, hrnec uzavřeme a dusíme do měkka. Kuře je za 20 minut měkké. Vyjmeme je ze základu, šťávu odpaříme do tuku, zaprášíme moukou, mícháme, až zezlátne, pak ji zalijeme studenou vodou nebo vývarem a dobře, nejméně 10 minut, provařujeme. Šťáva je správně upravená, když se tuk odděluje od zahuštěného základu. Podle chuti dokořeníme, vložíme zpátky porce kuřete prohřát a podáváme s bramborovou kaší nebo brambory a zeleninovým salátem.
Další jídla:
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuře na estragonu nakonec krátce povaříme.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Recept na kari kuře s jablky podáváme s bramborovými hranolky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na cibuli a estragonu v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.