Recepty > kuře > kuře dušené na cibuli, jablkách a smetaně v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, 50 g slaniny, 2 větší cibule, 4 velká jablka, na špičku nože kari koření, 1 hřebíček, 1,5 dl vody, 1/4 kostky masoxu, 250 ml smetany 12 %
Postup přípravy:
Očištěné kuře rozdělíme na čtyři porce a osolíme. Slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme a zpěníme na ní oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme na ni připravené porce kuřete, poklademe je oloupanými nakrájenými jablky bez jádřinců, posypeme kari kořením, přidáme i hřebíček, zalijeme vodou, přidáme masox a nakonec vše polijeme smetanou. Hrnec uzavřeme a maso upravujeme asi 20 minut. Poté hrnec ochladíme nebo jej necháme vychladnout, víko sejmeme a maso se šťávou lehce zahoustlou podáváme s rýží nebo brambory.
Další jídla:
Recept na kari kuře s jablky podáváme s bramborovými hranolky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuře na estragonu nakonec krátce povaříme.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na cibuli, jablkách a smetaně v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.