Recepty > kuře > kuře dušené na cibuli, protýkané slaninou a brambory a libečkem
Potřebné suroviny:
1 kuře, 100 g slaniny, 2 větší cibule, 500 g brambor, sůl, libeček
Postup přípravy:
Očištěné kuře rozdělíme na čtyři porce. Ze slaniny nakrájíme klínky a porce kuřete na masitých místech, tj. na prsíčkách a stehýnkách, slaninou protýkáme. Zbytek slaniny na drobno nakrájíme, rozškvaříme a přidáme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou cibuli. Vložíme na ni připravené, osolené porce kuřete, podlijeme a budeme asi 25 minut dusit. Pak doplníme oloupanými a na plátky nakrájenými brambory, přidáme 3 lístky libečku, popřípadě ještě trochu podlijeme a dusíme do měkka.
Další jídla:
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře pečené na zelenině podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na cibuli, protýkané slaninou a brambory a libečkem přináší na talíř svoji chuť.