Recepty

Recepty > kuře > kuře dušené na cibuli s celerem a jogurtem v tlakovém hrnci

Kuře dušené na cibuli s celerem a jogurtem v tlakovém hrnci

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, pepř, 80 g másla, 2 větší cibule, 1 středně velkého celeru, 1 litr vody, 1 bílý jogurt

Postup přípravy:

Kuře očistíme a rozdělíme na čtyři porce, z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vložíme na máslo a necháme ji zpěnit, pak ji doplníme pečlivě očištěným celerem, nakrájeným na tenké plátky nebo nastrouhaným, ještě společně osmažíme, aby celer získal pěknou barvu. Na tento základ vložíme připravené porce kuřete, zalijeme vodou a povrch polijeme jogurtem. Tlakový hrnec uzavřeme a kuře upravujeme 20 minut. Poté hrnec necháme vychladnout nebo jej ochladíme. Podáváme s těstovinami, bramborovými knedlíky nebo brambory. Pokrm již nemusíme zahušťovat, šťáva je částečně zahoustlá zeleninou.

Další jídla:
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kari kuře s jablky podáváme s bramborovými hranolky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuře dušené na houbách na italský způsob

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře dušené na cibuli s celerem a jogurtem v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.