Recepty > kuře > kuře dušené na cibuli s jablky a kari kořením v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, kari koření, hladká mouka na obalení, 4 lžíce oleje, 2 větší cibule, 2 jablka, 1/2 kostky slepičího bujonu, 2 dl vody
Postup přípravy:
Kuře rozdělíme na čtyři porce, osolíme je, potřeme kari kořením a obalíme po obou stranách v hladké mouce. Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme na ni připravené porce kuřete a jen krátce po obou stranách opečeme. Zalijeme vodou, přidáme bujon a doplníme oloupanými, na čtvrtky nakrájenými jablky bez jader. Hrnec uzavřeme a maso upravujeme asi 20 minut. Pak buď hrnec zchladíme, nebo vypustíme páru, případně počkáme, až hrnec vychladne. Teprve potom sejmeme víko. Takto upravené, již zahuštěné kuře podáváme s rýží. Šťávu můžeme prolisovat.
Další jídla:
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuře na estragonu nakonec krátce povaříme.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na cibuli s jablky a kari kořením v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.