Recepty > kuře > kuře dušené na sardeli
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, 4 sardelky nebo sardelová pasta, 80 g másla nebo Hery, velká cibule, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Kuře očistíme, rozdělíme na čtyři porce, které potřeme rozmíchanými sardelkami se solí nebo jen sardelovou pastou. Krátce opečeme na tuku. Doplníme cibulí oloupanou a nakrájenou na tenká kolečka, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme po obou stranách pod pokličkou do měkka. Když je kuře měkké a šťáva vydušená, kuře vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, dobře vymícháme a necháme zezlátnout. Zalijeme studenou vodou nebo vývarem a alespoň deset minut povaříme. Šťávu procedíme, porce kuřete v ní prohřejeme a podáváme.
Další jídla:
Vařené kuře s rýží podáváme s různými druhy omáček a dipů.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na sardeli přináší na talíř svoji chuť.