Recepty > kuře > kuře dušené na zelenině
Potřebné suroviny:
1 kuře
olej
2 malé cibule
200 g mrkve
sůl
mletá červená paprika
150 g sterilovaného nebo čerstvého hrášku
najemno nasekaná petrželová nať
Postup přípravy:
Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, osušíme a upečeme na oleji. Jednu cibuli nasekáme najemno, zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájenou mrkev, opečené kuře, podlijeme, osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a pod pokličkou dusíme. Když je kuře poloměkké, přidáme hrášek, druhou cibuli nakrájenou na kolečka a dodusíme. Zdobíme najemno nasekanou petrželovou natí.
Další jídla:
Kuřecí řízky v tatarské omáčce osmažíme z obou stran.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuře pečené v alobalu ke kterému můžeme podávat zeleninový salát.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Smetanová koprová omáčka se žloutkem.
Brokolice v sýrové omáčce chutná s těstovinami.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se voda nevypeče.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém a chladném místě.
Kuře se slaninou za občasného podléváním upečeme.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Kuřecí směs s rýží podáváme posypanou strouhaným sýrem.
Sýrové fondue recept
Recept na přípravu jídla kuře dušené na zelenině přináší na talíř inspiraci.