Recepty > kuře > kuře dušené na zelenině a brambory
Potřebné suroviny:
1 kuře, 200 g mrkve, 200 g celeru, 200 g brambor, 200 g pórku, 1/2 citronu, 1/2 kostky slepičího bujonu, 200 g sterilovaných fazolek, 50 g Hery nebo másla, sůl
Postup přípravy:
Dobře očištěnou polovinu kuřete rozdělíme na menší kousky, vložíme do většího hrnce a zalijeme vodou tak, aby bylo kuře přikryté. Doplníme solí a slepičím bujonem a necháme vařit. Asi za 20 minut přidáme dobře očištěnou mrkev a celer, nakrájené na menší kostičky, a pátky citronu dobře omytého horkou vodou i s kůrou. Teprve za 10 minut přidáme oloupané a na větší kostky nakrájené brambory i dobře očištěný pórek nakrájený na tenká kolečka. Je-li třeba, přilijeme vodu a ještě asi 10 minut dusíme. Po této době by mělo být již kuře zcela měkké, stejně tak jako všechny ostatní součásti. Přidáme již jen sterilované, odkapané, na kratší kousky překrájené fazolky k masu prohřát. Podle chuti dokořeníme a podáváme jako vhodný lehký oběd.
Další jídla:
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Recept na kari kuře s jablky podáváme s bramborovými hranolky.
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na zelenině a brambory přináší na talíř svoji chuť.