Recepty > kuře > kuře dušené na zelenině s brusinkami
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, mouka na obalení, 3 lžíce oleje, 5 kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, ze čtvrt citronu citronová kůra, 2 mrkve, 1/4 celeru, 1 jablko, 2 lžíce brusinek, 1 dl červeného vína
Postup přípravy:
Očištěné kuře osolíme a obalíme v mouce. Dáme na rozpálený olej, osmažíme po všech stranách, přidáme koření a citronovou kůru vcelku, očištěnou a nastrouhanou mrkev i celer, oloupané a nastrouhané jablko, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka. Když je kuře měkké, vyjmeme je ze šťávy, šťávu procedíme a bez koření rozmixujeme, pak přidáme brusinky a červené víno, podle chuti dokořeníme, maso v omáčce prohřejeme a podáváme. Při této úpravě nemusíme kuře obalovat v mouce, ale šťávu nakonec zahustíme smetanou s moukou. Podáváme s bramborovými kroketami nebo s rýží.
Další jídla:
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře pečené na zelenině podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na zelenině s brusinkami přináší na talíř svoji chuť.