Recepty > kuře > kuře dušené na zelenině v pikantní úpravě
Potřebné suroviny:
1 kuře, 2 lžíce sádla, sůl, pepř, 2 cibule, 1 masox, 500 g brambor, 2 stroužky česneku, 4 rajčata, 2 zelené papriky, 1 feferonka
Postup přípravy:
Na rozehřátém másle necháme zpěnit oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli, vložíme na ni očištěné kuře rozdělené na 4 díly, zalijeme vodou, přidáme sůl, masox a asi půl hodiny dusíme. Potom přidáme omyté, oloupané a na větší kostky nakrájené brambory, nastrouhaný česnek, spařená a oloupaná rajčata nakrájená na poloviny, papriky bez semen nakrájené na nudličky a feferonku a vše dusíme do měkka. Když je maso i brambory měkké, dochutíme a podáváme.
Další jídla:
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Recept na kari kuře s jablky podáváme s bramborovými hranolky.
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na zelenině v pikantní úpravě přináší na talíř svoji chuť.