Recepty

Recepty > kuře > kuře dušené s cibulí a klobásou v tlakovém hrnci

Kuře dušené s cibulí a klobásou v tlakovém hrnci

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, sladká paprika, hladká mouka na obalení, 80 g tuku, 1 větší cibule, 150 g klobásy, 2 dl vody

Postup přípravy:

Kuře rozdělíme na 4 porce, osolíme a obalíme ve sladké paprice a hladké mouce. Takto upravené porce osmažíme přímo v hrnci na rozehřátém tuku. Zalijeme teplou vodou, aby bylo maso jen částečně potopené, a kuře doplníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí, omytou, případně oloupanou klobásou, nakrájenou na tenká kolečka. Hrnec uzavřeme a maso upravujeme asi 20 minut na velmi mírném ohni. Pak hrnec buď ochladíme nebo páru vypustíme. Podáváme s brambory.

Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Kuře na estragonu nakonec krátce povaříme.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Kuře dušené na houbách na italský způsob

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře dušené s cibulí a klobásou v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.