Recepty

Recepty > kuře > kuře dušené s cibulí, mrkví, brambory a s rozmarýnem v tlakovém hrnci

Kuře dušené s cibulí, mrkví, brambory a s rozmarýnem v tlakovém hrnci

Potřebné suroviny:

1 kuře, 4 lžíce tuku, 2 větší cibule, sůl, 1 lžička rozmarýnu, 500 g mrkve, 500 g brambor, 1/4 l vody

Postup přípravy:

Kuře očistíme a rozdělíme na čtyři porce. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozehřátém tuku ji zpěníme. Vložíme na ni připravené kuře a posypeme rozmarýnem. Zalijeme asi čtvrtlitrem vody. Hrnec dobře uzavřeme a kuře asi 20 minut upravujeme na teple. Pak zdroj tepla vypneme, počkáme, až hrnec zchladne, nebo jej ochladíme, víko sejmeme a k masu přidáme pečlivě očištěnou, na tenké plátky nakrájenou mrkev a oloupané a také na plátky nakrájené brambory. Pokud je třeba, ještě trochu zalijeme vodou. Hrnec opět uzavřeme a pokrm ještě asi 5-8 minut na teple upravujeme do měkka.

Další jídla:
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Kuře na estragonu nakonec krátce povaříme.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Kuře dušené na houbách na italský způsob

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře dušené s cibulí, mrkví, brambory a s rozmarýnem v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.