Recepty > kuře > kuře dušené na cibuli s křenem v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, sladká paprika, hladká mouka na obalení, 2 lžíce tuku, 40 g másla, 1 větší cibule, 50 g křenu, 1/8 litru smetany na šlehání
Postup přípravy:
Očištěné kuře rozdělíme na čtyři části, osolíme, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce. Tuk rozehřejeme v hrnci a opečeme na něm jednotlivé porce kuřete. Doplníme máslem, oloupanou a nakrájenou cibulí a vše na povrchu posypeme dobře očištěným, nastrouhaným křenem. Zalijeme teplou vodou, aby maso bylo jen asi do poloviny potopené, hrnec dobře uzavřeme a maso upravujeme asi 20 minut. Pak buďto hrnec ochladíme nebo vypustíme páru, víko sejmeme a jídlo doplníme smetanou. Necháme dobře prohřát a podáváme s brambory, bramborovou kaší či rýží.
Další jídla:
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Kuře na estragonu nakonec krátce povaříme.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na cibuli s křenem v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.