Recepty

Recepty > kuře > kuře dušené s divokým kořením s osmaženou strouhankou

Kuře dušené s divokým kořením s osmaženou strouhankou

Potřebné suroviny:

1 kuře, 60 g Hery, 2 cibule, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, polovina lžičky zázvoru, 2 hřebíčky, 2 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce másla, 4 plné lžíce strouhanky

Postup přípravy:

Očištěné, připravené kuře rozdělíme na 4 porce. Vložíme do hrnce, kde již máme oloupanou, na tuku osmaženou cibuli. Podlijeme vodou, přidáme sůl, koření a oloupaný česnek v celku. Kuře dusíme pod pokličkou do měkka tak, aby se šťáva zcela vydusila. Můžeme ji také zaprášit hladkou moukou a povařit, nakonec ale vždy procedíme. Typické pro tuto staročeskou úpravu je, že hotové podušené kuře sypeme strouhankou osmaženou na másle. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Další jídla:
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře pečené na zelenině podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuře dušené na houbách na italský způsob

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře dušené s divokým kořením s osmaženou strouhankou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.