Recepty > kuře > kuře dušené s jablky a smetanou
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, 60 g másla, 1 větší cibule, 100 g celeru, 2 větší jablka, pepř, hřebíček, nové koření, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 litru smetany
Postup přípravy:
Dobře očištěné kuře rozdělíme na 4 porce, které z obou stran osolíme. Na máslo dáme na drobno nakrájenou cibuli, osmažíme, přidáme na nudličky nastrouhaný celer, oloupaná, nastrouhaná jablka, celý pepř, hřebíček i nové koření; vložíme připravené kuře, podlijeme a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Během dušení obracíme, aby kuře bylo vždy částečně při dušení ponořeno ve šťávě a získalo dobrou chuť. Musíme upravovat na mírném ohni, jablka i celer se snadno připálí. Během úpravy podléváme teplou vodou nebo vývarem z drůbků. Když je kuře měkké, vyjmeme je a procezenou šťávu zalijeme moukou rozšlehanou ve smetaně a necháme 10 minut povařit. Pak v omáčce maso prohřejeme a podáváme.
Další jídla:
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Recept na kari kuře s jablky podáváme s bramborovými hranolky.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené s jablky a smetanou přináší na talíř svoji chuť.