Recepty > kuře > kuře dušené se žloutkovou omáčkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, 60 g másla nebo Hery, 1 větší cibule, pepř, 250 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 vaječné žloutky, 1 dl bílého vína, pažitka
Postup přípravy:
Dobře očištěné poloviny kuřete rozsekneme na menší kousky, osolíme, opepříme a na másle po všech stranách krátce opečeme. Maso vyjmeme, na másle ještě necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, podlijeme vodou nebo vývarem z drůbků a dusíme do měkka. Měkké porce ze šťávy vyjmeme a šťávu zalijeme smetanou rozšlehanou s moukou. Necháme nejméně deset minut povařit. Pak omáčku procedíme, zalijeme vínem s rozšlehanými žloutky, již nevaříme. Podle potřeby dochutíme, do omáčky vložíme prohřát maso a podáváme.
Další jídla:
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Recept na kari kuře s jablky podáváme s bramborovými hranolky.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené se žloutkovou omáčkou přináší na talíř svoji chuť.