Recepty

Recepty > kuře > kuře dušené se žloutkovou omáčkou

Kuře dušené se žloutkovou omáčkou

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, 60 g másla nebo Hery, 1 větší cibule, pepř, 250 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 vaječné žloutky, 1 dl bílého vína, pažitka

Postup přípravy:

Dobře očištěné poloviny kuřete rozsekneme na menší kousky, osolíme, opepříme a na másle po všech stranách krátce opečeme. Maso vyjmeme, na másle ještě necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, podlijeme vodou nebo vývarem z drůbků a dusíme do měkka. Měkké porce ze šťávy vyjmeme a šťávu zalijeme smetanou rozšlehanou s moukou. Necháme nejméně deset minut povařit. Pak omáčku procedíme, zalijeme vínem s rozšlehanými žloutky, již nevaříme. Podle potřeby dochutíme, do omáčky vložíme prohřát maso a podáváme.

Další jídla:
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Recept na kari kuře s jablky podáváme s bramborovými hranolky.
Kuře dušené na houbách na italský způsob

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře dušené se žloutkovou omáčkou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.