Recepty

Recepty > kuře > kuře dušené ve smetaně s kari kořením v tlakovém hrnci

Kuře dušené ve smetaně s kari kořením v tlakovém hrnci

Potřebné suroviny:

4 porce kuřete, sůl, hladká mouka na obalení, 2 lžíce tuku, 1 lžíce másla, 4 dl smetany 12 %, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 kostky slepičího bujonu, 1 cibule

Postup přípravy:

Očištěné připravené porce kuřete osolíme a obalíme v hladké mouce po obou stranách. Na pánvi rozehřejeme tuk s máslem a na tomto tuku budeme opékat připravené porce kuřete. Po opečení je skládáme do tlakového hrnce, posypeme kari kořením, přidáme bujon a oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Zalijeme smetanou, dobře pokličkou uzavřeme a upravujeme na mírném ohni asi 20 minut. Omáčku nemusíme ani prolisovat, cibule se v ní téměř zcela rozdusí. Toto jídlo podáváme s rýží.

Další jídla:
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuře na paprice se smetanou a kompotem jako přílohou.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře dušené na houbách na italský způsob

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře dušené ve smetaně s kari kořením v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.