Potřebné suroviny:
1 kuře
3 lžíce olivového oleje
2 mladé cibulky
2 stroužky česneku
100 g žampionů
100 ml bílého vína
1 malá konzerva rajčatového protlaku
sůl
pepř
4 vejce
1 lžíce másla
jemně sekaná zelená petrželová nať
Postup přípravy:
Očištěné a omyté kuře rozporcujeme na menší kousky a osušíme. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém rozehřejeme porce kuřete. Potom je vyjmeme a na oleji zpěníme drobně nasekanou cibuli a česnek utřený se solí. Přidáme kuře a pod pokličkou dusíme 15 minut, Potom přidáme nakrájené žampiony, osolíme, podlijeme vínem a udusíme doměkka. Porce kuřete vyjmeme a urovnáme na talíř. Žampiony promícháme s rajčatovým protlakem a ještě 10 minut povaříme. Omáčkou prolijeme porce kuřete a obložíme smaženicí, kterou připravíme z másla, vajec, soli a nadrobno nasekané zelené petrželové natě.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se žampiony posypeme pažitkou.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Kuřecí kung-pao podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře ala bažant vysypeme tlučeným jalovcem.
Rýže s hráškem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kachna na divoko pečená.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Recept na kuře kung-pao
Recept na přípravu jídla kuře Marengo přináší na talíř inspiraci.