Recepty > kuře > na červeném víně
Potřebné suroviny:
1 kuře nebo 4 kuřecí stehna, cibule, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, tymián, jalovec, sůl, mletý pepř, 100 g anglické slaniny, 300 ml červeného vína, olej
Postup přípravy:
Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Na pánvi s olejem kuře zprudka opečeme ze všech stran. Opečené kuře vyjmeme a vložíme do pekáčku. Porce kuřete opepříme a osolíme. Do výpeku vložíme cibuli nakrájenou na kostičky, nakrájenou slaninu, česnek, tymián, bobkový list a jalovec. Vše orestujeme a zelijeme červeným vínem. Směs nalijeme na kuře, zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na teplotu 250 °C asi na hodinu. 15min. Před dokončením alobal odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Další jídla:
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Plněná hovězí roláda s rýží.
Těstoviny s listovým špenátem a zbytkem parmezánu.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Pečené kuře na bílém víně necháme prohřát.
Drůbeží játrová paštika na kterou položíme lžíci másla.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Kuře na víně povaříme.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem.
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Medové kuře se zelím a žampiony
Recept na přípravu jídla kuře na červeném víně.