Recepty > kuře > na indický zposob
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 cibule, 100 g žampionů, 150 g hrášku, olej, 50 g arašídů, kari koření, 200 ml smetany na vaření, 1 žloutek
Postup přípravy:
Kuře vykostíme a maso nakrájíme na proužky, osolíme a posypeme kari kořením. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přihodíme proužky masa a dusíme do změknutí. Poté přidáme hrášek a žampiony. Jakmile je vše měkké, přilijeme smetanu na vaření, ve které jsme rozkvedlali žloutek. Už nevaříme, před podáváním posypeme sekanými arašídy.
Další jídla:
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Smažená kuřecí kapsa v trojobalu.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Chapati je indický chleba, který vnáší do kuchyně exotiku.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Hříbky na slanině podusíme do změknutí.
Houbové kuře
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře na indický zposob.