Recepty

Recepty > kuře > kuře na ovoci

Kuře na ovoci

Potřebné suroviny:

1 kuře
sůl
mletý černý pepř
3 lžíce oleje
1 lžička cukru
3 lžíce vody
2 lžíce citrónové šťávy
2 jablka
2 broskve
2 meruňky
10 třešní
100 ml bílého vína
1 lžíce mandlí

Postup přípravy:

Očištěné a omyté kuře rozporcujeme, zbavíme kůže, osolíme, okořeníme mletým pepřem, opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran, podlijeme vodou a udusíme téměř doměkka. Cukr upálíme na karamel, potom jej zalijeme vodou a citrónovou šťávou. Přidáme očištěné a vypeckované ovoce, polijeme vínem a promícháme. Ovocnou směs přimícháme k masu a dodusíme. Nakonec posypeme drobně sekanými oloupanými mandlemi.

Další jídla:
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Kuře na kari ochutíme.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuře na medu, česneku a zázvoru

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře na ovoci přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.