Recepty > kuře > na paprice s haluškami
Potřebné suroviny:
60 g slanina, polovina cibule, 500 g kuřecího masa, grilovací koření, sladká paprika, voda, 150 ml mléka a 150 ml smetany 12%, 60 g hladké mouky
Halušky: 350 g hrubé mouky, 1 lžíce oleje, vejce, dle potřeby voda a mléko, špetka soli
Postup přípravy:
Slaninu i cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce a zpěníme. Poté přidáme nakrájené kuřecí maso okořeněné grilovacím kořením, osmahneme ze všech stran a zasypeme sladkou paprikou. Podlijeme vodou a dusíme skoro do měkka. Ke konci dušení zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a smetaně.
Halušky si připravíme následovně: ze všech surovin umícháme tuhé těsto, které přes síto nebo haluškovač protlačujeme do vařící osolené vody, odlepíme ode dna a krátce povaříme (cca 3 minuty, až vyplavou).
Další jídla:
Omáčka z mandlí k uzenému masu.
Palačinky s masovou náplní ke kterým podáváme zeleninový salát.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Kuře na paprice s knedlíkem několik minut provaříme.
Halušky se zelím a uzeným masem chvíli prohřejeme.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Nejlepší kuře s nádivkou podáváme z bramborem.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Jarní bramborová polévka se sýrem.
Bramborová kaše z mléka a brambor.
Grilované kuře s nádivkou pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Kuře na paprice
Recept na přípravu jídla kuře na paprice s haluškami.