Recepty > kuře > kuře na paprice s houskovým knedlíkem
Potřebné suroviny:
1 kuře
1 litr kyselé smetany
100 g másla
50 g polohrubé mouky
2 velká zralá rajčata
1 velká cibule
1 polévková lžíce soli
1 lžička mleté papriky
Postup přípravy:
Očištěné a omyté kuře vložíme do vařící slané vody a uvaříme. Potom je z vody vyjmeme a rozdělíme na čtvrtky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme osolené, paprikou posypané uvařené maso a prudce ho ze všech stran opečeme. Pak podlijeme 1 dl vývaru a dusíme za občasného podlití ještě hodinu. Před dokončením přidáme oloupaná rajčata a společně 10 minut dusíme. Nato zahustíme šťávu kyselou smetanou, v níž jsme rozkvedlali mouku, a ještě dalších 7 minut povaříme. Porce kuřete podáváme polité omáčkou s houskovým nebo kynutým knedlíkem.
Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kuře na kari ochutíme.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Recept na drůbeží játra na cibulce
Recept na přípravu jídla kuře na paprice s houskovým knedlíkem přináší na talíř inspiraci.