Recepty > kuře > kuře na paprice s mlékem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1,2 kg kuře, 75 g másla, 150 ml mléka, 50 ml smetany, 1 cibule, sůl, mletá sladká paprika, hladká mouka
Postup přípravy:
Očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme osolené kuře a dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou (připravenou ze zbývajícího másla a mouky), zalijeme vlažnou vodou a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Poté omáčku rozředíme mlékem, přidáme smetanu a znovu povaříme.
Hotovou omáčku procedíme přes jemný cedník na čtvrtky kuřat a podáváme.
Další jídla:
Boloňské špagety s mletým masem vložíme na talíře.
Zeleninová pánev na řecký způsob s mozzarelou.
Žampionová polévka se zeleninou, do talíře přidáme kostičky usmažené omelety.
Kuře na paprice s krupicovými noky připravenými podle návodu.
Špenátová polévka s mlékem a smetanou.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou dopečeme do růžova.
Játrová omáčka s rýží jako s přílohou.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Zapečené brambory se šlehačkou necháme v troubě roztéci.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Kuře na paprice s rýží
Recept, podle kterého je hračka připravit kuře na paprice s mlékem.