Recepty > kuře > kuře na paprice s noky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 naporcované kuře (porce vždy s kostí), sladká mletá paprika, sůl, 100 g másla, 2 velké cibule, 300 ml smetany, 60 g hladké mouky
Noky: 15 dkg hladké mouky, 1 vaječný žloutek, 1/2 dl smetany, 1-1,5 dl vody, sůl, 1 lžíce sádla, 3 lžíce smetany
Postup přípravy:
Porce kuřete osolíme a obalíme v mleté paprice. Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme maso, osmahneme ho, podlijeme a dusíme doměkka (cca 45 minut). Hotové kousky kuřete vyndáme, šťávu propasírujeme přes cedník a zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně. Povaříme čtvrt hodiny a poté vrátíme do omáčky kousky kuřete. Podáváme s noky.
Noky: všechny suroviny smícháme dohromady, těsto ale nevypracujeme a ihned tvoříme mokrou lžicí noky, které vhodíme do vařící osolené vody. Když noky vyplavou na povrch, vyndáme je a promícháme na rozpáleném sádle s trochou smetany.
Další jídla:
Zapečené brambory se šlehačkou necháme v troubě roztéci.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Zeleninová pánev na řecký způsob s mozzarelou.
Boloňské špagety s mletým masem vložíme na talíře.
Žampionová polévka se zeleninou, do talíře přidáme kostičky usmažené omelety.
Kuře na paprice s knedlíkem udržujeme v teple.
Těstovinový salát se zeleninou posypeme sýrem.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou dopečeme do růžova.
Rizoto s rajčaty při podávání posypeme parmezánem.
Hovězí polévka s noky
Recept, podle kterého je hračka připravit kuře na paprice s noky.