Recepty > kuře > kuře na paprice se smetanovou omáčkou a rýží
Potřebné suroviny:
obrané kuřecí maso ze stehen (zbytky z vývaru), kousek másla, 2 menší cibulky, bobkový list, nové koření, sladká paprika, hladká mouka, smetana vhodná na vaření
Postup přípravy:
Pokrájím cibulku a na rozehřátém másle ji osmahnu. Přidám lžící sladké papriky, koření a chvilku "restuji" s cibulkou. Zbylé maso z vývaru přesunu do hrnce, zaliji sklenicí právě hotového vývaru a dusím cca 15 minut. Mezitím si do misky studené vody rozmíchám trochu hladké mouky a přidám smetanu. Míchám do hladka. Krémovitou konzistenci bez hrudek přiliji k masu s paprikou, míchám a nechám 20 minut pod pokličkou. Občas prohrnu vařečkou, aby se omáčka nepřichytla. Na závěr osolím dle chutě strávníků. Jako přílohu podávám rýži.
Další jídla:
Čína z kuřecího masa je připravena ve tvaru nudliček.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Drůbeží čína s těstovinami a zeleninou.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuře na paprice se smetanou rozkrájíme na čtyři kusy...
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Slepice na paprice s noky
Recept na přípravu jídla kuře na paprice se smetanovou omáčkou a rýží přináší na talíř svoji chuť.