Recepty

Recepty > kuře > kuře na paprice se zakysankou

Kuře na paprice se zakysankou

Potřebné suroviny:

Na přípravu bude potřeba: vařené kuřecí maso (nejlépe z polévky), olej, cibule, sůl, mletý pepř, mletá sladká paprika, zakysanka (zakysaná smetana), vývar.

Postup přípravy:

Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku. Přidáme kousky vařeného kuřecího masa. Osolíme, opepříme mletým pepřem a hojně okořeníme mletou sladkou paprikou. Přilijeme 2-3 naběračky vývaru (polévky, ve které se maso vařilo) a přidáme zakysanku. Dusíme cca 10 minut.

Kuře na paprice se zakysankou podáváme s těstovinami, rýží nebo jinou přílohou dle vaší individuální chuti.

Další jídla:
Kuřecí stehna pečená na smetaně podáváme nejlépe s rýží nebo hranolky a ovocným kompotem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Sekaná v listovém těstě zabalená a upečená.
Králík na paprice podávaný s knedlíkem.
Kuřecí stehna na houbách můžeme podávat s rýží.
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Čočková polévka se zeleninou a rozmačkaným česnekem.
Kuře na paprice se smetanou podáváme s knedlíky nebo s těstovinami.
Zapečená sekaná kterou posypeme strouhaným sýrem.
Králík na olivách s chlebem nebo těstovinami.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Kuře na paprice a smetaně

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře na paprice se zakysankou přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.