Recepty > kuře > kuře na paprice se zavařenými haluškami
Potřebné suroviny:
3 plátky kuřecího masa
1 cibule
sůl
pepř
sladká červená paprika
polohrubá mouka
2 vajíčka
voda
Postup přípravy:
Plátky kuřecího masa opláchneme a nakrájíme na malé kousky, cibuli osmažíme na tuku a přidáme maso, za stálého míchání chvíli opražíme, solí a pepřem ochutíme, sladkou červenou paprikou zasypeme, zalijeme trochou vody a dusíme, dokud není maso měkké. Postup přípravy halušek: polohrubou mouku, dvě vajíčka, sůl a vodu smícháme a propracujeme tak, aby nám vzniklo nelepkavé těsto, z prkýnka hotové těsto seškrabáváme nožíkem po malých kousíčcích do vařící vody nebo propasíruje přes speciální síto s velkými otvory. Po vyplavání uvařené halušky vybíráme sítkem.
Další jídla:
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kuře na kari ochutíme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Recept na drůbeží játra na cibulce
Recept na přípravu jídla kuře na paprice se zavařenými haluškami přináší na talíř inspiraci.