Recepty > kuře > kuře na paprice se zeleninou
Potřebné suroviny:
2 kuřecí čtvrtky, kuřecí bujon, 1 květák, 5 velkých mrkví, mletá sladká paprika, sůl, smetana, hladká mouka
Postup přípravy:
Dám vařit kuře, bujon, přidám mrkev nakrájenou na kostičky a květák rozebraný na malé růžičky. Když je vše vařené, kuře vyndám, do vývaru dám koření, kuře oberu z kostí, maso nakrájím na kousky a vrátím zpět do vývaru. Ještě chvilku povařím. V hrnku si rozšlehám smetanu s moukou a pak přes sítko naliji do hrnce. Opět povařím, případně ještě dohustím nebo naopak přidám vodu podle požadované hustoty. Když je hotovo, ochutnám a pokud je třeba, dosolím.
Další jídla:
Drůbeží čína s těstovinami a zeleninou.
Kuře na paprice se smetanou rozkrájíme na čtyři kusy...
Rizoto na kari dochutíme sojovou omáčkou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Čína z kuřecího masa je připravena ve tvaru nudliček.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuře na Moravance
Recept na přípravu jídla kuře na paprice se zeleninou přináší na talíř svoji chuť.