Recepty

Recepty > kuře > kuře na paprice v pomalém hrnci

Kuře na paprice v pomalém hrnci

Potřebné suroviny:

Na přípravu budeme potřebovat: 4 kuřecí stehna nebo 1 kuře rozdělíme na čtvrtiny, 4 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžičky soli, 1 hrnek vody, 1 cibule, 1 litr mléka, 5 lžic hladké mouky + 2 dl mléka na zahuštění.

Postup přípravy:

Do nádoby vložíme maso, sůl, sladkou mletou papriku, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a mlékem a pomalíme na high 3 hodiny. Po této době kuřecí maso vyndáme, zahustíme mlékem s moukou a ještě půl hodiny vaříme.

Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, houskové knedlíky...

Další jídla:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Sekaná v listovém těstě zabalená a upečená.
Králík na paprice podávaný s knedlíkem.
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Čočková polévka se zeleninou a rozmačkaným česnekem.
Kuřecí stehna na houbách můžeme podávat s rýží.
Kuře na paprice se smetanou podáváme s knedlíky nebo s těstovinami.
Zapečená sekaná kterou posypeme strouhaným sýrem.
Králík na olivách s chlebem nebo těstovinami.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Kuřecí stehna pečená na smetaně podáváme nejlépe s rýží nebo hranolky a ovocným kompotem.
Kuře na paprice a smetaně

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře na paprice v pomalém hrnci přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.