Recepty > kuře > kuře na pomerančích a medu
Potřebné suroviny:
Pro přípravu jídla budeme potřebovat:
1 středně velké kuře
3 pomeranče
150g rostlinného oleje
1 lžíce medu
sůl
Postup přípravy:
Kuře očistíme, umyjeme, osušíme, osolíme, zevnitř potřeme částí medu a vložíme do něj oloupaný pomeranč. Dám e do pekáče a olejem a vodou a upečeme. Během pečení poléváme kuře šťávou. Hotové kuře dáme na mísu, obložíme ho kolečky pomeranče. Do šťávy z kuřete přidáme šťávu z třetího pomeranče, promícháme, přecedíme a podáváme samostatně v omáčníku.
Další jídla:
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kuře na pomerančích podáváme s přílohou.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Recept na drůbeží játra na cibulce
Recept na přípravu jídla kuře na pomerančích a medu přináší na talíř inspiraci.