Recepty > kuře > kuře na pomerančích s vínem
Potřebné suroviny:
Pro přípravu jídla budeme potřebovat:
1 kuře
2 pomeranče
250 ml bílého vína
250 ml vývaru z kuřecího bujónu
máslo
hladká mouka na jíšku
sůl
Postup přípravy:
Kuře nakrájíme na čtvrtky, osolíme, podlijeme vývarem a s kouskem másla dusíme doměkka. Porce kuřete vyndáme na talíř a do omáčky přilijeme víno, zbytek vývaru, přidáme trochu nastrouhané pomerančové kůry a omáčku zahustíme jemnou bílou jíškou. Porce kuřete podlijeme omáčkou, obložíme dílky pomeranče.
Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Kuře na pomerančích podáváme s přílohou.
Recept na drůbeží játra na cibulce
Recept na přípravu jídla kuře na pomerančích s vínem přináší na talíř inspiraci.