Recepty > kuře > kuře na provensálský způsob
Potřebné suroviny:
1 kuře
sůl
pepř
500 g rajčat
2 stroužky česneku
1 cibule
1 dl bílého vína
olivy
hladkou mouku
tuk
Postup přípravy:
Kuře rozporcujeme na menší kousky než obvyklé čtvrtky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Takto připravené maso osmahneme na tuku, přidáme krájenou cibuli, utřený česnek, oloupaná nakrájená rajčata (snadněji je oloupeme, když je na chvíli ponoříme do vařící vody), všechno podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Na závěr přidáme olivy.
Další jídla:
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kotlety na zelenině vložíme do předem vyhřáté trouby...
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kuře na indický způsob posypeme sekanými arašídy.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou zasypeme pažitkou.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuře na kanadský způsob
Recept na přípravu jídla kuře na provensálský způsob přináší na talíř inspiraci.