Recepty > kuře > kuře na rozmarýnu
Potřebné suroviny:
2 kuřata
sůl
pepř
sladká mletá paprika
zelená petrželka
snítka čerstvé rozmarýny
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
Postup přípravy:
Kuřata potřeme zvnějšku i uvnitř solí, pepřem a paprikou a dovnitř vložíme po snítce petrželky. Rozmarýnu rozlámeme na menší kousky a vsuneme pod kůži na prsou a na stehnech. Na pekáči rozehřejeme olej, kuřata v něm zprudka opečeme z obou stran, pak je položíme na záda a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut doměkka. Kuřata vyjmeme a rozdělíme na poloviny. Vypečenou šťávu dolijeme vodou, krátce povaříme, zjemníme máslem a přecedíme na kuřata.
Další jídla:
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuře na pomerančích podáváme s přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Recept na drůbeží játra na cibulce
Recept na přípravu jídla kuře na rozmarýnu přináší na talíř inspiraci.