Recepty

Recepty > kuře > kuře na rozmarýnu

Kuře na rozmarýnu

Potřebné suroviny:

2 kuřata
sůl
pepř
sladká mletá paprika
zelená petrželka
snítka čerstvé rozmarýny
2 lžíce oleje
2 lžíce másla

Postup přípravy:

Kuřata potřeme zvnějšku i uvnitř solí, pepřem a paprikou a dovnitř vložíme po snítce petrželky. Rozmarýnu rozlámeme na menší kousky a vsuneme pod kůži na prsou a na stehnech. Na pekáči rozehřejeme olej, kuřata v něm zprudka opečeme z obou stran, pak je položíme na záda a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut doměkka. Kuřata vyjmeme a rozdělíme na poloviny. Vypečenou šťávu dolijeme vodou, krátce povaříme, zjemníme máslem a přecedíme na kuřata.

Další jídla:
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuře na pomerančích podáváme s přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Recept na drůbeží játra na cibulce

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře na rozmarýnu přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.